Samsung varnade konsumenterna för att undvika att diskutera sina personliga problem framför sin “smarta” TV när enhetens röstigenkänning och röstkontrollfunktion är aktiverad, för i det här fallet lyssnar TV: n och spelar in vad som sägs.
Varningen, enligt BBC, är endast för konsumenter som styr sin enhet, inte från fjärrkontrollen, men med sin röst. När den här funktionen är aktiverad kan Billigast Smart TV lyssna-förutom röstkommandon-till någon annan konversation, och sedan kan den dela informationen med företaget eller andra företag (till exempel den som ger Samsung möjlighet att online röstsökning).


Aktivister från ideella organisationer som Swefilmer från dreamfilms, som kämpar för skydd av personuppgifter, sade på Twitter att denna tekniska funktion påminner om skärmarna i Orwells bok “1984”, som spionerade på medborgarna.
Efter bruset som utbröt betonade Samsung att det vill vara transparent, för att korrekt informera ägarna av TV-apparater för att bestämma om man ska använda vissa funktioner i sin “smarta” TV, samtidigt som man betonar att det tar “mycket allvarligt” konsumenternas integritet.
Företagets instruktioner till konsumenterna säger att när röstkontrollen är aktiverad kommer enheten att lyssna på alla människor i rummet och försöka förstå om ett kommando sägs som berör det.

Som företaget varnar, ” om orden innehåller personlig eller annan känslig information, kommer den informationen att vara bland de uppgifter som samlas in (från TV) och överförs till en tredje part.”
EFF taleskvinna Corinne McSherry sa: “om jag var kund skulle jag vilja veta vad den tredje parten är och jag skulle definitivt vilja veta om mina ord överförs till ett säkert (P. p. det vill säga kodat) format”.


Det koreanska företaget klargjorde att när användaren aktiverar röstigenkänningsfunktionen hos sin internetanslutna “smarta” TV, skickas röstdata online till en tredje part (ej namngiven), vars värd (server) åtar sig att söka efter röstkommandot som ges av användaren och återgår sedan till TV: n resultatet av sökningen.
Samsung har försäkrat att inga röstdatafiler hålls på en dator eller säljs till tredje part. Dessutom påpekade han att TV-användaren vet när han har aktiverat röstfunktionen, eftersom bilden av en mikrofon visas på skärmen på hans enhet.