Med hjälp av en VPN till iptv kan också får runt många geografiska tjänstbegränsningar samt censur. I vissa länder, sociala medier plattformar som Facebook eller Twitter, liksom nyhetssajter som BBC kan begränsas av regeringen om de befogenheter som skall besluta att det går mot landets nationella intressen. Till exempel, du kan inte enkelt komma åt Facebook i Kina eftersom det är förbjudet där, men en VPN kan komma till hands när du besöker länder som förbjuder specifika sociala medieplattformar eftersom du kan ställa in en VPN för att komma åt plattformen och uppdatera din status.

Det är inte bara användbart för dem som kommer att resa till länder med auktoritära regeringar men… Mycket oftare använder jag en VPN för att enkelt komma åt gemensamma webbplatser som begränsar deras tillgång till personer från andra länder. Till exempel, även om Netflix har en lokal version av deras tjänst, är erbjudandena helt annorlunda än vad som är tillgängligt på den amerikanska versionen av Netflix som jag är van vid. Med en VPN kan jag få ett mycket större urval av filmer och serier på den amerikanska hemsidan, snarare än den colombianska versionen av Netflix där jag för närvarande bor.

Det går också för enkla saker som du inte skulle tro skulle vara problematiskt, som att lyssna på Pandora utomlands, titta på vissa videor på YouTube (där Uppläggaren inte har gjort det tillgängligt för dig i det aktuella landet), tillgång till Google Shopping när jag är forska något att köpa hemma men kan inte ändra geografiska zoner lätt, eller komma åt lök för sina humoristiska och satiriska artiklar.