är inte lösningen om du vill sluta röka. E-cigaretter eller Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils är “otvivelaktigt skadliga” och måste regleras, enligt en rapport som presenteras fredag i Rio De Janeiro av Världshälsoorganisationen (who).

Vaping är inandning av ångor som skapas av hög temperaturuppvärmning av en vätska inuti den elektroniska cigaretten. För det mesta innehåller dessa vätskor nikotin.

Deras växande popularitet sedan deras utseende på marknaden i mitten av 2000-talet, särskilt bland ungdomar, oroar lagstiftare och hälsovårdsmyndigheter runt om i världen, som fruktar att vaping kommer att leda unga människor att röka tobak.
“Hälsorisk”

Även om dessa enheter utsätter användaren för färre giftiga ämnen än brännbara cigaretter, presenterar de också “hälsorisker”, säger WHO-rapporten, som bedömer resultaten av de statliga åtgärder [mpower] som förespråkas av institutionens ramkonvention för att innehålla epidemin [CMCT].

De sex strategierna för att motverka tobaksbruk är: kontroll av tobaksanvändning och förebyggande politik, skydd av allmänheten mot rök, aids att sluta röka, varningar om farorna med tobak, verkställighet av reklamförbud, marknadsföring eller sponsring och skattehöjningar.

Läs också > > vaping med dessa ejuice smaker: e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice

“Även om risknivån i samband med ESA [electronic nicotine delivery system] inte har bestämts är esa utan tvekan skadliga och måste därför e-cigg från ecigaretter.se regleras”, säger who.

Hon påpekar också att det inte finns tillräckligt med bevis för att e-cigaretter är effektiva för att sluta röka.
Desinformationskampanj

“I de flesta länder där de är tillgängliga fortsätter användarna [av e-cigaretter] i allmänhet att röka brännbara cigaretter samtidigt, vilket har mycket liten eller ingen positiv inverkan” på att minska hälsoriskerna, enligt rapporten som presenterades vid Museu do Amanha [morgondagens Museum].

Who varnar också för det “nuvarande och verkliga hotet” som orsakas av felaktig information om vapers från tobaksindustrin.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.